5 tips voor de online Bibliotheek

Gepubliceerd op: 30 april 2021 13:32

De collectie van de bieb is altijd in beweging. Natuurlijk is het heerlijk om in de bieb te struinen. Kijken in de kasten op zoek naar een nieuw verhaal. Maar nu de bibliotheken tijdelijk dicht zijn, is dit helaas niet mogelijk. Gelukkig is er genoeg te ontdekken bij de online Bibliotheek.

Haal meer uit je abonnement

De online Bibliotheek is gratis voor leden. Je kunt kiezen uit ruim 32.000 e-books en meer dan 4.300 luisterboeken. Voor elk wat wils. Maar de online Bibliotheek biedt nog veel meer! Bekijk hieronder onze top 5 of bezoek de online Bibliotheek.


1. Online cursussen

Speciaal voor leden van de bieb heeft de online Bibliotheek een aanbod van interessante cursussen en trainingen samengesteld. Alle leden van de bieb kunnen deze online cursussen gratis volgen, dus ook jeugdleden. De aanbieders van de cursussen zijn Soofos en GoodHabitz.

Naar de online cursussen


2. TijdschriftenBieb

Deze nieuwe dienst zit nog in de testfase. In deze gratis app voor leden vind je zestien Nederlandse tijdschriften. Van Autoweek tot Yoga. Lekker online bladeren en lezen: Probeer het uit!

Naar de Tijdschriftenbieb


3. Literom

Voor leerlingen en studenten is er Literom. Een geweldige gratis kennisbank met artikelen en recensies over Nederlandstalige literatuur vanaf 1900.

Naat Literom


4. Online trainingen

Wil je snel en makkelijk iets bijleren rond werk? Bekijk dan deze gratis trainingen. Ontdek wat voor werk bij jou past, hoe je gezond en effectief thuiswerkt, zorgt voor beweging en ontspanning én hoe je omgaat met problemen en stress. 

Naar de trainingen van Skillstown


5. Theorie-examen voor rijbewijs oefenen

Leden kunnen gratis oefenen voor hun theorie-examen op theorie.nl. De proefexamens zijn gemaakt door echte instructeurs, zijn altijd up-to-date en sluiten aan op de examens die door het CBR worden gegeven. Je vindt het bij onze Digitale Bronnen. Een abonnement op de bieb is t/m 18 jaar helemaal gratis!

Stat met oefenen