Classic Express brengt muziek naar leerlingen in Klazienaveen

Gepubliceerd op: 13 juni 2024 08:30

Gisteren bezocht commissaris van de Koning, Jetta Klijnsma, de Classic Express in Klazienaveen. Deze unieke mobiele concertzaal biedt een bijzondere kans om van dichtbij klassieke muziek te ervaren en de kinderen te inspireren.

Op maandag 17 en dinsdag 18 juni 2024 staat de Classic Express, de mobiele concertzaal van het Prinses Christina Concours, in Klazienaveen. De Classic Express verzorgt concerten voor leerlingen van zes verschillende scholen in Klazienaveen en Erica. Deze scholen hebben deelgenomen aan een enquĂȘte over muziekonderwijs, en als beloning heeft Muziekakkoord Drenthe deze prijs uitgereikt. 

Op maandag 17 juni om 11.30 uur was de commissaris van de Koning, Jetta Klijnsma, aanwezig zijn bij een van de concerten. Dit is extra bijzonder omdat zij samen met Jochem van Eeghen, oud-directeur van het Prinses Christina Concours, aan de basis stond van de Classic Express. De deelnemende scholen zijn OBS Klazienaveen, IKC St. Henricus, CBS Willem-Alexander, CBS de Kap, Pastoor Middelkoopschool, en RKBS de Brummelbos. De Classic Express is een unieke mobiele concertzaal die kinderen op een bijzondere manier kennis laat maken met klassieke muziek. Tijdens de concerten kunnen de leerlingen luisteren, vragen stellen aan de muzikanten en zelfs muziekinstrumenten uitproberen. Het programma wordt afgesloten met een gezamenlijke uitvoering van een speciale compositie. 

Voor meer informatie, bezoek www.classicexpress.nl