We hebben een nieuwe naam!

Gepubliceerd op: 23 maart 2022 08:00

Met ingang van 9 april gaan de Bibliotheek Emmen en De Kunstbeweging samen verder onder de naam Facet.

Deze nieuwe naam staat symbool voor het veelzijdigheid en veelkleurigheid van de Emmense samenleving, haar inwoners en het brede aanbod van Facet. Alle facetten komen aan de orde. De nieuwe organisatie staat midden in de samenleving en wil met taal, kunst en cultuur een belangrijke bijdrage leveren aan de ontwikkeling van Emmen en haar inwoners.

‘We zijn dé plezierige plek waar we met taal, kunst en cultuur werken aan de ambities en uitdagingen van de gemeente Emmen en de inwoners. Wij dragen bij aan een vaardige samenleving waarin iedereen taalvaardig is, digitaal mee kan komen en toegang heeft tot de informatie die je nodig hebt voor een rol in de maatschappij.

Met de creatieve kracht van kunst stimuleren wij inwoners en organisatie in hun ontwikkeling. We bevorderen cultureel plezier in wijken en dorpen zodat iedereen die wil mee kan doen en zich kan ontwikkelen’, legt directeur/bestuurder van Facet Nicole Stiekema uit.

Over Facet

Facet biedt plezierige ontmoetingsplekken voor iedereen uit de gemeente Emmen. Iedereen is welkom. Bij Facet gaan plezier en ontwikkeling hand-in-hand.

Dit is de plek waar inwoners zichzelf kunnen ontwikkelen, uitdagen of laten inspireren. Voor eigen plezier, talentontwikkeling of om de noodzakelijke vaardigheden te leren die de maatschappij van hen vraagt.

Facet geeft met een divers aanbod aan cursussen, bijeenkomsten, activiteiten, persoonlijke hulp, ontmoeting, materialen, advies, en nog veel meer, invulling aan ‘ontdekken, oriënteren en ontwikkelen en ontmoeten’ via taal, kunst en cultuur.

Feestelijke opening op zaterdag 9 april

Op zaterdag 9 april a.s. vindt op het Noorderplein in Emmen de feestelijke opening van Facet plaats, om 14.00 uur vindt er een officieel moment plaats. Ook zijn er op deze dag feestelijke activiteiten in de vestiging Klazienaveen en op woensdag 6 april in de vestiging Emmer-Compascuum.

Bekijk onze feestelijke activiteiten