Bernard Gepken wint Cultuurprijs 2022

Gepubliceerd op: 7 januari 2023 10:35

Muzikant Bernard Gepken is de winnaar van de Cultuurprijs 2022. Vrijdag 6 januari nam hij, tijdens het nieuwjaarsfeest van de gemeente Emmen, de prijs in ontvangst.

Bernard Gepken is gitarist, componist en producer. Hij schrijft liedjes met en voor andere artiesten en werkt als producer of sessiemuzikant mee aan studieopnames. Bij een aantal van die artiesten toert hij als vaste gitarist. Vanuit zijn eigen studio in Emmen werkt hij ook als componist en producer in ‘sonic branding’. Bernard Gepken werkte als sessiemuzikant onder andere samen met Maaike Ouboter, Rob Dekay, Stephanie Struijk, Marlene Bakker en Daniël Lohues. De jury is onder de indruk van Bernard zijn eigen muzikale oeuvre en zijn jarenlange onbaatzuchtige inzet om door zijn werk anderen te laten schitteren.

Cultuurprijs 2022

Ieder jaar reikt de gemeente Emmen de Cultuurprijs Emmen uit. Deze prijs is bedoeld voor personen die recent een vernieuwende artistieke ontwikkeling hebben laten zien. Voorgaande jaren werd de oeuvreprijs óf aanmoedigingsprijs uitgereikt. Dit jaar is er gekozen voor een nieuwe opzet door hierin geen verschil te maken. Dit jaar waren er 50 unieke aanmeldingen waaruit 5 genomineerden zijn geselecteerd. Naast Bernard Gepken waren ook Filmhuis Emmen, filmmaker Thomas Nauw, silent comedian Kevin Gorczyński en singer-songwriter Rick Hilberts genomineerd voor de Cultuurprijs 2022.