STROOM Emmen zoekt jongeren die willen vlammen voor Emmen

Gepubliceerd op: 29 september 2021 09:32

Op dinsdag 12 oktober zijn de audities voor STROOM: een gloednieuw programma van de Bieb in Emmen voor creatieve, ondernemende jongeren om samen met een toegewijd team echt toffe events te organiseren.

Wie laat zien goede plannen te kunnen verzinnen, dingen te kunnen fiksen en een teamplayer te zijn, heeft een jaar lang bijna carte blanche, krijgt 10.000 euro, professionele ondersteuning en een eigen werk- (en chill)honk om events te organiseren. Het streven: na een jaar kijk je terug en realiseer je je dat je dingen hebt georganiseerd die niemand voor mogelijk hield en… je hebt nieuwe vrienden voor het leven gemaakt. Jongeren kunnen zich voor de audities aanmelden tot zondag 11 oktober 16:00 uur.

Bibliotheek Emmen maakt jongeren de baas

‘Jongeren klagen over dat er niets cools in Emmen te doen is en wij balen dat er weinig jongeren naar onze activiteiten komen,’ aldus directeur Nicole Stiekema. ‘Is onze programmering dan niet cool genoeg? Of doen we iets anders verkeerd? Allebei, zo bleek. En daarom gooien we het roer om en geven we jongeren alle ruimte om zelf toffe dingen te organiseren. Wij faciliteren, het team organiseert en zo hopen we samen een dijk van een jaar te programmeren, waarbij de jongeren zich ook nog eens thuis gaan voelen bij ons.’

STROOM wordt een hecht team

STROOM wordt een team van vijf tot maximaal twaalf jongeren die AAN staan, die weten wat ze willen en van aanpakken weten. Het team wordt ondersteund door Alys Wouda (25) en Jasha Minkjan (32) en wie maar verder nodig is. Elke week komt het team een uur op een vast tijdstip samen om dingen te verzinnen en organiseren en soms ook gewoon om iets leuks samen te doen.

Wilde ideeën verzinnen tijdens audities

‘Tijdens de audities dagen we de jongeren uit om het meest wilde, toffe event te verzinnen voor de maand December dat je maar kunt bedenken. Denk aan een Sinterklaasfeest 2021-stijl dat heel Nederland een jaar later gaat nadoen, een midwinterfeest waar jongeren vanuit het hele land op af komen, een Wim Hof pool-party in de Rietplas waar de nieuwjaarsduik bij in het niet valt of misschien hebben ze simpelweg behoefte aan een stilte-retraite. Alles kan, want ook in Emmen heeft the sky no limit,’ zo blikt Alys vooruit. ‘Zij verzinnen en presenteren. Wij laten ons verrassen en kijken wat het allerbeste team en idee is. We hopen dat veel jongeren zich aanmelden voor de audities en dat we daaruit een heel tof team kunnen samenstellen met jongeren die allemaal hun eigen fascinaties, skills en kijk op de wereld hebben.’

Meer info en aanmelden?

Kijk op Stroomemmen.nl

Voor een idee waar het toe zou kunnen leiden verwijzen we graag naar de site van VERS Groningen, in het Forum. Daar hebben we veel inspiratie opgedaan.