Van Gogh, het Esdal college en Facet

Gepubliceerd op: 7 maart 2023 14:18

De leerlingen van Esdal College maakten in het najaar van 2022 kennis met allerlei kunstdisciplines op diverse culturele locaties in Emmen. Op 15 en 16 juni 2023 krijgt het educatieproject een vervolg en volgen de 300 leerlingen een verdiepende workshop in de discipline van hun keuze. Het overkoepelende thema is ‘Van Gogh’.

De jongeren werken drie dagdelen aan een werkstuk o.l.v. twintig professionele kunstvakdocenten. De eindresultaten worden op vrijdag 16 juni in voorstellingen en exposities gepresenteerd aan de ouders en andere belangstellenden. Facet werkt intensief samen met de school in dit project.

De verschillende disciplines die zullen worden getoond zijn theater ,animatie, musical, songwriting, grimeren, streetdance, hiphopdans, vloggen, schilderen, moderne dans, popsongs met ukelele, slagwerk buckets en cajons, rap, architectuur, fotografie, podcast. Centrum Beeldende Kunst Taalklas geeft een expo van hoofden, textiel en bamboebouwen.

Tijdens de presentaties staan op het schoolterrein tenten waarin de dansgroepen moderne dans, hiphop en streetdance performances geven en is er een bar met drankjes en Franse hapjes en een Vincent-look-a-like. In de Theaterzaal zijn optredens door groepen theater, musical, slagwerk buckets en cajon. In het Esdalcollege zijn op een beamer film-, fotografie-, animatie- en vlogpresentaties te zien. In de hal, de gang en het restaurant is een expositieruimte voor beeldende kunst en architectuur. Op het schoolterrein kun je genieten van straattheater.. Podcasts kunnen in het Esdalcollege live worden beluisterd. En op een poppodium vind je rap, songwriting en popsongs.