Succesvolle Open Sessions voor (jonge) muzikanten

Gepubliceerd op: 11 maart 2024 08:30

Sinds een jaar organiseert Facet op de eerste dinsdag van de maand Open Sessions in Café De drie paardjes.

Dinsdag 5 maart ’24 vierden de Open Sessions van Facet hun eerste verjaardag! Samen met het bomvolle café stonden we stil bij dit eerste jubileumfeestje.

‘Dat er behoefte was aan een laagdrempelig podium waar jonge muzikanten elkaar ontmoeten en kunnen optreden wisten we, maar dat het succes zo groot zou zijn hadden we eerlijk gezegd niet verwacht’.

De Sessions zijn ontstaan op initiatief van de Emmer professionele muzikanten Niels Voskuil en Rowdy Prins. ‘Wij hebben in onze begintijd enorm veel geleerd van jamsessions en vonden het jammer dat er op dat gebied in Emmen geen mogelijkheden voor jongeren meer waren. Samen met Facet hebben we dit nieuwe concept ontwikkeld en uitgewerkt.

Facet geeft met dit initiatief de Emmense popcultuur een stevige impuls. Beginnende én gevorderde muzikanten zijn van harte welkom om met de professionele huisband mee te spelen. Het maakt niet uit of muzikanten één liedje willen spelen of een paar nummers; alles is oké. De sfeer is laagdrempelig en amicaal dus hierbij nodigen we alle jongeren in Emmen die een instrument bespelen uit voor de Open Sessions’.

De Open Sessions Emmen vinden plaats bij Café De drie paardjes op de eerste dinsdag van de maand. Aanvang 20.00, zaal open vanaf 19.30.

De eerste band die is ontstaan vanuit de Open Sessions werd blij gemaakt met een gratis professionele bandcoaching. ‘Om nog beter te worden dan jullie al zijn’.