Manga Genesis

Gepubliceerd op: 25 maart 2024 10:00

Zondag 17 maart was het eindelijk zover: Facet organiseerde het eerste manga-event, Manga Genesis. Voor 13:00 uur stonden er al groepen mensen van allerlei soorten, maten en (manga)karakters op het Noorderplein, die niet konden wachten om naar binnen te gaan.

In januari organiseerde Facet een tekenwedstrijd waarin deelnemers mangatekeningen konden insturen. Tommy Flockman kwam als winnaar uit de bus. Zijn tekening werd gebruikt als promotiemateriaal voor Manga Genesis.

En wat een aandacht heeft Manga Genesis gekregen, want de kaartverkoop (hoewel gratis) werd na de eerste uitverkoop nog eens met 50 bezoekers verhoogd. Echter, binnen enkele dagen waren ook deze kaarten uitverkocht!

We kijken terug op een geslaagde dag, vol creativiteit en fantasie. Velen droegen hun eigen gecreƫerde outfits en anderen waren nieuwsgierig naar de manga's en anime's. Verwonderde blikken, herkenning, plezier en vele glimlachen vulden Facet, wat zorgde voor een gevoel van saamhorigheid.

Manga Genesis houdt hier natuurlijk niet op, want Facet zal maandelijks een activiteit organiseren waarin manga centraal staat. Voor de volgende keer is dat Paradise Kiss, waarbij je je kunt opgeven voor een workshop waarin je jouw kledingstuk kunt 'mangasizen' met jouw eigen prachtige schildering. De workshop zal op zaterdag 20 april gehouden worden bij het STROOMlab in Facet en iedereen vanaf 12 jaar is welkom. De activiteit is gratis, maar geef je wel op tijd op, voordat ook dit uitverkocht is.

Impressie van Manga Genesis