Bloemen brengen kleur in je leven

Gepubliceerd op: 17 maart 2022 10:56

Kleur in je leven… dat is heel belangrijk. Tijdens de Corona crisis mogen ouderen in verpleeg- en verzorgingstehuizen geen bezoek ontvangen. Dit betekent lange, stille dagen voor de bewoners waarin ze zich eenzaam kunnen voelen. Dat dit het geval was werd door activiteitenbegeleiders in de woonzorgcentra beaamd.

Wat is het fijn om je gedachten even af te kunnen leiden. De Kunstbeweging ontwikkelde samen met kunstenares Ellen Kroeze van atelier Helderrood een pakketje met materialen waarmee bewoners een bloem kunnen maken. Deze pakketjes worden verspreid onder woonzorgcentra. De bewoners zijn er blij mee, het biedt hen afleiding met als resultaat een mooie bloem. Ook gaven enkele bewoners aan dat ze er nieuwe vaardigheden door leren.

De Kunstbeweging wil in contact blijven met activiteitenbegeleiders en o.a. in gesprek gaan over het thema kunst en cultuur voor ouderen en welke activiteiten er op dit gebied plaatsvinden. Ook kunnen we hen ondersteunen bij het bieden van bijvoorbeeld inspiratiebijeenkomsten.