Herstelruimte Emmen

De vrije ruimte waar je anderen ontmoet, van elkaar leert en jezelf ontwikkelt

Herstelruimte Emmen

Herstelruimte Emmen is een ontmoetingsplek in Facet Emmen waar je ervaringen kunt delen, kennis en inspiratie op kunt doen en steun kunt vinden. Een plek waar je kunt werken aan jouw herstel. Dat kan herstel zijn van verslaving, psychische kwetsbaarheid en/of andere nare ervaringen. Herstellen gaat niet altijd over genezen, maar over welbevinden. Je eigen leven in de hand krijgen en weer verder kunnen. Herstelruimte Emmen biedt verschillende cursussen, trainingen en workshops die je kunt benutten. Labels en diagnoses spelen géén rol. Iedereen is welkom.


Samen

Herstelruimte Emmen gaat uit van de kracht van ‘peer support’. Dat staat voor wederzijdse steun vanuit gelijkwaardigheid, begrip en het delen van gelijksoortige ervaringen. Samen komen we verder.
 

Ervaringsdeskundigen

Je wordt welkom geheten door ervaringsdeskundigen en vrijwilligers met ervaringskennis. Ze weten uit eigen ervaring hoe het is om te werken aan herstel. Samen met jou ontwikkelen ze het programma van Herstelruimte Emmen.


Kennismaking

Ben je benieuwd naar Herstelruimte Emmen, maar weet je nog niet wat je wilt doen? Dan ben je welkom voor een kennismaking en een kop koffie.

Onze gastheren, gastvrouwen en ervaringsdeskundigen staan klaar om je welkom te heten en in gesprek te gaan over waar jij in je herstelproces bent en hoe je daar eventueel een stap verder in wilt komen. Bij Herstelruimte Emmen vind je allemaal mensen die vanuit soortgelijke herstel ervaringen spreken.

Vraag bij binnenkomst gerust wat het programma inhoudt en of er nieuwe cursussen zijn bijgekomen. Het programma is altijd in ontwikkeling. Misschien heb je zelf een idee? Deel het met ons! Iedere bijdrage is zinvol.


Herstelruimte Emmen bevindt zich op de 2e etage van Facet Emmen centrum en is geopend voor vrije inloop op:

Dag Tijd
Maandag Zie activiteiten
Dinsdag Zie activiteiten
Woensdag 10.00 tot 13.00 uur (trefpunt) Trefpunt en activiteiten
Donderdag 13:00 tot 20:00 uur (trefpunt) Trefpunt en activiteiten
Vrijdag 10:00 tot 17:00 uur (trefpunt) Trefpunt en activiteiten

Let op, op vrijdag 26 april, woensdag 15 mei en woensdag 10 juli is het Trefpunt wegens omstandigheden gesloten. We zien je graag op andere dagen.

Telefoon: 085 0047 871

Email: info@herstelruimte-emmen.nl


Het programma

Het programma van Herstelruimte Emmen bestaat uit verschillende cursussen, trainingen en workshops op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, welbevinden en zingeving.

Klik op een van de activiteiten voor meer informatie of om je aan te melden.

Activiteiten

Herstelruimte Emmen is een initiatief van ervaringsdeskundigen van Verslavingszorg Noord Nederland (VNN), in samenwerking met Cosis, GGZ Drenthe, Leger des Heils, Sedna en Facet.