Vacature Labcoach

Facet (voorheen de Bibliotheek Emmen en De Kunstbeweging) levert een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van de inwoners van de gemeente Emmen. De nieuwe organisatie wil dat alle inwoners van de gemeente de waarde van informatie en cultuur kunnen ontdekken en zich creatief, cognitief en sociaal kunnen blijven ontwikkelen. Lokale samenwerking, verbindingen maken en lokaal kunst, cultuur en taal zichtbaar maken staan centraal.

Voor onze makersplek STROOMlab zijn wij op zoek naar een collega in de functie van:

Labcoach

(gemiddeld 20-24 uur per week, voor de duur van één jaar met uitzicht op een vast dienstverband)

STROOMlab

Het STROOMlab van Facet is een creatief lab voor jongeren van 13-24 jaar op het snijvlak van kunst en techniek gericht op talentontwikkeling. In het STROOMlab zijn open lab dagen, workshops, onderzoekstrajecten en inspiratiebijeenkomsten. Tijdens bijvoorbeeld de open labdagen kunnen jongeren experimenteren met moderne en digitale technieken. Jongeren met én zonder projectideeën zijn welkom om hun creatieve en technische vaardigheden te ontdekken en te ontwikkelen.

De labcoach valt onder de afdeling samenleving en zal vooral werken voor de programmalijn oriënteren. Deze programmalijn focust zich op jongeren tussen de 13 en 24 jaar, waarbij we jongeren willen stimuleren het beste uit zichzelf te halen door samen leuke dingen te doen, te chillen en tegelijkertijd ook jezelf te ontwikkelen. Samen met onze partners helpen we de jeugd in de gemeente Emmen met een goede start in onze samenleving, zodat ze zelfstandig en gelukkig volwassen worden.

De functie

Er ligt een basis voor het STROOMlab en we zoeken een inspirerende creatieve labcoach die het lab verder ontwikkelt naar behoefte van de doelgroep. Als labcoach ben er je om creativiteit te stimuleren, talent te ontwikkelen en te coachen, alles gericht op het creatieve proces. Je weet jongeren te enthousiasmeren en het mooiste is als je oud-deelnemers weet te binden om bij het lab betrokken te blijven en nieuwe jongeren te begeleiden en enthousiast te maken.

Facet heeft contact met het onderwijs, welzijnsorganisaties, het bedrijfsleven en verschillende kunstinstellingen. Vanuit deze contacten komen jongeren naar het STROOMlab. Samen met deze jongeren geef je vorm aan hun ideeën. Je coacht en begeleidt ze hierbij. Je ontwikkelt workshops naar behoefte en vanuit de vraag.

Wat vragen wij van jou?

  • Minimaal HBO werk- en denkniveau (bijvoorbeeld Hogeschool voor de Kunsten of TU Productdesign).
  • Ervaring met/kennis van projecten op het snijvlak van kunst en techniek.
  • Kennis van en interesse in ICT, nieuwe media en diverse kunstdisciplines.
  • Communicatief vaardig, zowel in woord als geschrift.
  • Een enthousiaste coach met ervaring en feeling met de doelgroep van 13- tot 24-jarigen.
  • Flexibele werktijden, eventueel ook in het weekend
  • Organisatorisch inzicht, een sterke persoonlijkheid

Wat bieden wij?

We bieden een afwisselende functie voor 20 – 24 uur per week. Afhankelijk van je kennis en ervaring krijg je een salaris conform schaal 8. Dat is maximaal € 3.665,- bruto bij een fulltime dienstverband. We binden je graag aan onze organisatie.

Na een jaarcontract is onze intentie dan ook om je een vast contract aan te bieden. Je ontvangt 180 wettelijke vakantie-uren, 43 uren feestdagenverlof en een eindejaarsuitkering van 3,25 % bij een fulltime dienstverband. Daarnaast krijg je een bibliotheekabonnement, korting in het personeelsrestaurant, een goede balans werk-privé en flexibele werktijden. De arbeidsvoorwaarden zijn conform CAO Openbare Bibliotheken.

Interesse?

Voor meer informatie over de vacature kun je bellen met Rineke Marwitz, teamleider Samenleving, telefoonnummer 06-13565833 of per mail via rineke.marwitz@facet-emmen.nl.

We ontvangen je motivatiebrief en CV graag per mail: vacatures@facet-emmen.nl
Je kunt tot en met zondag 11 december 2022 reageren. De gesprekken vinden plaats op woensdag 14 december 2022.