Open Sessions voor popmuzikanten

Gepubliceerd op: 15 februari 2023 13:26

Op 7 maart gaan de Open Sessions Emmen van start.

‘Vanaf 7 maart is er op elke eerste dinsdag van de maand een Open Session’ vertelt initiatiefnemer Niels Voskuil. ‘De locatie is Café De drie paardjes en dat is voor muzikanten en aspirant muzikanten een fijne plek om te spelen.

Collega initiatienemer Rowdy Prins vult aan: ‘Wij hebben zelf in onze begintijd enorm veel geleerd van jamsessions en vonden het jammer dat er op dat gebied in Emmen niets meer georganiseerd wordt. Vandaar dat we contact hebben gezocht met Facet met de vraag samen een nieuw initiatief te ontwikkelen voor alle popmuzikanten in Emmen.

Dat idee werd omarmd en toen we Café De drie paardjes benaderden met het concept om maandelijkse jamsessions te organiseren voor gevorderde - maar ook niet zo gevorderde muzikanten - reageerden ook zij meteen heel enthousiast.

We hopen met dit initiatief de Emmense popcultuur een goeie impuls te geven. Alle beginnende en gevorderde muzikanten zijn welkom om mee te spelen. Het maakt niet uit of je één liedje wilt spelen of een paar nummers; alles is oké. De sfeer is laagdrempelig en amicaal dus hierbij nodigen we alle jongeren in Emmen die een instrument spelen uit voor de Open Sessions Emmen’, aldus Voskuil en Prins.

De Open Sessions Emmen vinden plaats bij Café De drie paardjes, Hoofdstraat 55a, op de eerste dinsdag van de maand te weten 7 maart, 4 april, 2 mei, 6 juni, en 4 juli. Aanvang 20.00-23.00, zaal open vanaf 19.00 uur.

Foto Iris Sijbom. Op de foto vlnr Niels Voskluil en Rowdy Prins in Café De drie paardjes.