Energietoeslag 2023 aanvragen

Gepubliceerd op: 13 december 2022 11:35

Inwoners van de gemeente Emmen kunnen vanaf 1 februari energietoeslag 2023 aanvragen.

Inwoners van Emmen met een inkomen tot maximaal 120% van het sociaal minimum die bekend zijn bij de gemeente Emmen, ontvangen vóór 1 maart 2023 automatisch 1.300 euro energietoeslag op hun rekening. Inwoners met een laag inkomen waarvan de gegevens niet bekend zijn bij de gemeente, kunnen de energietoeslag 2023 vanaf 1 februari aanvragen via emmen.nl/energietoeslag.

De Rijksoverheid heeft besloten dat huishoudens met een inkomen rond het sociaal minimum in 2023 opnieuw een energietoeslag van €1300 krijgen als tegemoetkoming voor de hoge energieprijzen. Inwoners met een minimuminkomen die bekend zijn bij de gemeente ontvangen de energietoeslag automatisch. Dit zijn inwoners die algemene bijstand, IOAW of bijzondere bijstand ontvangen van de gemeente en geen kostendelers zijn. Ook gaat het om inwoners die gebruikmaken van de gemeentelijke minimaregelingen of aanvulling ontvangen van de Sociale Verzekeringsbank op hun AOW.

Termijnen

Inwoners met een laag inkomen waarvan de gegevens niet bekend zijn bij de gemeente, kunnen de energietoeslag 2023 vanaf 1 februari aanvragen via emmen.nl/energietoeslag. Het gaat om inwoners die in januari, februari of maart 2023 een inkomen hebben tot maximaal 120% van het sociaal minimum. Als inwoners de energietoeslag vóór 1 mei aanvragen en de toeslag wordt toegekend, krijgen zij het bedrag van1.300 euro vóór 1 juli op hun rekening. Als inwoners later aanvragen (uiterlijke termijn is 1 juli) dan ontvangen zij na toekenning het bedrag uiterlijk 1 september op hun rekening.

Energietoeslag 2022

In 2022 is er ook energietoeslag beschikbaar voor mensen met een laag inkomen. Er zijn inwoners met een laag inkomen die deze energietoeslag voor 2022 nog niet hebben aangevraagd. Zij kunnen de toeslag nog tot 1 april 2023 aanvragen via emmen.nl/energietoeslag.

Hulp bij aanvragen

Inwoners die graag hulp willen bij het aanvragen van de energietoeslag, kunnen hierbij ondersteuning krijgen van de medewerkers van het Geldloket, Sedna en het Informatiepunt Digitale Overheid bij Facet.