Op de website Thuiskompas staan de huurwoningen van de 8 Drentse woningcorporaties. Als je een woning zoekt, kun je je op Thuiskompas gratis inschrijven. Je kunt dan reageren op alle beschikbare huizen.

Vragen over de computer en internet? Facet helpt je op weg

Om Thuiskompas te gebruiken is het belangrijk dat je met de computer kunt omgaan. Vind je dat moeilijk? Facet helpt je op weg. Bij veel bibliotheken kun je binnenlopen voor hulp bij Thuiskompas. Ook als je geen lid bent van de bibliotheek. De medewerker van Facet helpt je gratis.De medewerker van Facet kan je bijvoorbeeld wegwijs maken bij:

  • het vinden van informatie op Thuiskompas
  • uitleg geven over inschrijven en reageren op een woning
  • het aanmaken van een e-mailadres
  • het opvragen van een inkomensverklaring

Gebruik de computer en printer

Heb je thuis geen computer of internet? In de bibliotheek kun je gratis gebruikmaken van de computer. En je kunt er printen.

Computercursus voor beginners

Nog (bijna) nooit met een computer gewerkt? Doe dan mee met de cursus Klik & Tik.
Je leert e-mailen en internetten. De cursus wordt regelmatig in een groot aantal bibliotheken gegeven. De cursus is gratis.

Cursus Aan de slag met je DigiD

Voor het digitaal opvragen van een inkomensverklaring heb je een DigiD nodig. De overheid regelt steeds meer via internet. Vind je dit lastig? Kom dan naar de cursus Digisterker- Aan de slag met je DigiD. De medewerkers van Facet kunnen je vertellen wanneer een nieuwe cursus begint.

Waar en wanneer in de bibliotheek?

Waar Wanneer Tijd
Emmen Maandag 10.00 - 12.00 uur
Emmer-Compascuum Woensdag 11.00 - 13.00 uur
Klazienaveen Woensdag 14.00 - 16.00 uur
Nieuw-Amsterdam Maandag 14.30 - 16.30 uur