Kranten en tijdschriften

Hou je ervan regelmatig een krant of tijdschrift te lezen aan de leestafel in de bibliotheek? Dat kan, er is keuze genoeg!

Dag- en weekbladen

Alle bibliotheken in de gemeente Emmen hebben bij de leestafels flink wat dag- en weekbladen staan. Facet heeft een abonnement op zo’n 1.000 titels. Dat zijn Nederlandse dag- en weekbladen, maar ook veel buitenlandse bladen.

PressReader (app)

In alle bibliotheken kun je gebruikmaken van Pressreader. Daarmee lees je in de bibliotheek digitale kranten en tijdschriften uit 100 verschillende landen in 60 verschillende talen. Je kunt de kranten fulltext op jouw beeldscherm lezen, in de oorspronkelijke drukvorm. Dit geldt voor actuele edities, maar ook voor bijvoorbeeld kranten van drie maanden geleden. Je hebt keuze uit 5.000 dag- en opiniebladen en tijdschriften En wil je bepaalde kranten of tijdschriften liever thuis lezen, dan kan dat ook: met de PressReader app.

TijdschriftenBieb

De KB, de nationale bibliotheek van Nederland, test samen met de bibliotheken of tijdschriften onderdeel moeten gaan uitmaken van het aanbod van de online Bibliotheek. Daarom wordt deze TijdschriftenBieb tijdelijk aangeboden. Er zijn nu 16 titels beschikbaar. Je kunt zoveel tijdschriften lezen of downloaden als je wil. Probeer de app