Geldmarkt 1 april

Hoge energieprijzen. Dure boodschappen. We hebben er allemaal last van. Herkenbaar? Kom dan op zaterdag 1 april naar Facet Emmen centrum.

We organiseren een geldmarkt: een dag waarin geld centraal staat met workshops rondom het thema geld en besparen. Nee, geen saaie beurs met alleen maar kraampjes. Je kunt meedoen met toffe activiteiten zoals:

Creatief: Kun jij geld zeefdrukken?

Op deze dag kun je doorlopend creatief aan de slag met een zeefdruk rondom het thema geld. Aan deze workshop kun je gratis meedoen. Leuk voor kinderen én volwassenen. De begeleiding wordt verzorgd door Grafisch Atelier DrukDruk.

Workshop: Gek op je supermarkt-app

Steeds meer supermarkten maken gebruik van een app. Deze apps worden gebruikt om persoonlijke aanbiedingen te genereren, kassabonnetjes op te slaan en zegels te sparen. Maar hoe werken die apps nu allemaal? Pak jij al die verschillende soorten kortingen wel in de supermarkt-app? In deze workshop maken we je wegwijs in de supermarkt app van jouw keuze. We zorgen dat jij er het maximale voordeel uit haalt.

Deze workshop is van 11:30 - 12: 30 uur


Workshop: Fix your finance

Speciaal voor studenten geeft Claudia Lankman van NHL Stenden een workshop. Wat moet je allemaal regelen als je gaat studeren? Van het aanvragen van DUO tot en met toeslagen die je moet aanvragen of juist moet stopzetten. Claudia heeft (bijna) overal een antwoord op.

Tijden workshop: 11.30 - 12.30 uur 14.00 - 15.00 uur


Spel: Boodschappenspel

Hoe goed is jouw geheugen? Wie daag je uit? Degene die als beste het boodschappenlijstje kan onthouden is de winnaar van dit spel!

Creatief: Spaarpot maken

In samenwerking met STROOMlab organiseren we een creatieve workshop. Ontwerp je eigen (be)spaarpot of maak je eigen spaarvarken. Zo kun je je goede voornemens thuis verder doorzetten!.


Tips: Slim besparen in huis

Op deze dag kun je doorlopend bij de energiecoaches tips krijgen zodat je thuis op eenvoudige manieren kunt besparen op water, gas en stroom. Weet jij wat het ‘sluipverbruik’ is in jouw huis? En wat is een goede temperatuur voor de verwarming ’s nachts? Al deze tips en adviezen neem je mee, waardoor je direct thuis aan de slag kan!

Workshop: Slim en voordelig door de supermarkt

De supermarkt is zo ingedeeld dat je als consument zoveel mogelijk boodschappen doet. En dan sta je toch weer buiten met boodschappen die je eigenlijk niet nodig had. Hoe voorkom je de verleiding en de ‘verkeerde’ boodschappen. In deze workshop leer je hoe je de supermarkt slimmer af kunt zijn.

Deze workshop is van 11:30 - 12:30 uur


Spel: Rad van Fortuin

Doe mee met het Rad van Fortuin. Draai aan het grote wiel, raad de juiste letters van het woord en sla je slag! Op 1 april worden er meerdere keren teams samengesteld die tegen elkaar willen spelen. En natuurlijk zijn er leuke prijzen te winnen!

Workshop: Kasboekje bijhouden

Als je goed weet waar je geld naar toe gaat, dan weet je ook waar je op kunt besparen. In deze workshop krijg je gratis een uniek Facet kasboekje en krijg je uitleg over hoe een kasboekje werkt.

Deze workshop is van 14:00 - 15:00 uur

Download het Facet kasboekje!