Mayon Middeljans

Mayon Middeljans (Emmen, 1990) is freelance illustrator. Ze richt zich vooral op het illustreren van kinderboeken. Twee prentenboeken met illustraties van Mayon zijn recent gepubliceerd: Olifientje en het verdwenen popje en Klaas Vaak is boos!

Daarnaast maak ze aquarelprenten, portretten en schilderijen. Haar inspiratie haalt ze uit de natuur en uit magische verhalen, zoals sprookjes. Ze vindt het heerlijk om kunst en verhalen te combineren. Dat is dan ook de reden dat ze illustratie heeft gestudeerd aan de kunstacademie Minerva in Groningen. Haar doel: 'Een nieuwe wereld voor de lezer creëren en een lach op hun gezicht te toveren.'

Wat maakt jouw werk bijzonder?

Vooral mijn karakters. Ik ben groot fan van Disney en Pixar. Wat zij heel goed doen, is een karakter tot leven brengen. Hierdoor ben ik erg geïnspireerd in mijn werk als kinderboekenillustrator. Ik besteed veel tijd aan het ontwerpen van mijn karakters, hun emoties en lichaamshoudingen. Ook probeer ik ze een grappig uiterlijk kenmerk mee te geven wat hen uniek maakt.Verder pin ik mij niet vast op één medium of één techniek. Ik kijk waar de opdracht om vraagt. Ik kan bijvoorbeeld schilderen met aquarel, gouache, olieverf en acrylverf, maar inkt of alleen potlood kan ook. Zo krijgt iedere illustratie weer een andere uitstraling.

Wat zijn je plannen voor de komende tijd?

Ik heb heel veel creatieve plannen! Er staan een aantal illustraties van mij in het Heerlijke Herfstboek en ik mag ook weer meewerken aan de volgende bundel. En in samenwerking met schrijver Susan Wallenburg ga ik ook weer een volgend prentenboek maken. Af en toe gaan we op bezoek bij scholen of winkels voor leuke knutselactiviteiten en voorleessessies. En er ligt nog een plan voor een serie leesboeken van Susan die ik mag illustreren. Daar kijk ik erg naar uit. Ook werk ik samen met een tattoo-artiest aan een boek. Mijn eerste eigen prentenboeken zijn op komst en ik ben mezelf verder aan het ontwikkelen als autonoom beeldend kunstenaar op het gebied van schilderen. Tenslotte ben ik mezelf nog aan het verdiepen in de wereld van de digitale illustratie.

Via welke links of social media is je werk online te bekijken?

Via mijn website: www.daisymayonaisy.com

Of instagram:
daisymayonaisy (kinderboeken en illustraties)
Daisymayonaisy_art (autonome kunst)

Wat ga je met de prijs doen als je wint?

Investeren in mijn ontwikkeling op het gebied van digitaal illustreren. Ik wil vooral leren hoe je digitaal werk een handgemaakte uitstraling geeft. Verder zou ik het besteden aan een thuisstudie in grafische vormgeving zodat ik mijn eigen boeken kan vormgeven.